Sluit navigatie

De Smederij

Ieder dorp had er wel één. In de smidse werd met behulp van vuur  en een blaasbalg het ijzer flink verwarmd en daarna op het aambeeld gesmeed.

De smid is een zeer oud beroep en gaat terug tot de tijd dat de mens metaal is gaan gebruiken. Hij was onmisbaar voor de boeren, timmerlui en het leger voor het maken van gereedschappen en zwaarden.

Tegenwoordig maakt de smid naast het smeedvuur ook vaak gebruik van moderne

technieken. Zoals lassen, lazer snijden, zetbanken en walsen. De moderne smid is vaak zeer kundig omdat deze van veel dingen verstand moet hebben, werken met diverse metaal soorten zoals aluminium, rvs, staal en koper. Hij moet kunnen TIG-lassen, elektrisch lassen en MIG/MAG lassen. Goed tekening kunnen lezen, werken met beton, glas en hout. Technisch tekenen en persoonlijke ontwerpen kunnen maken. Een veelzijdig beroep waar passie het belangrijkste is!

de-smid.jpg

de-werkplaats.jpg

De werkplaats

In de afgelopen 20 jaar hebben we een schat aan ervaring opgedaan op het gebied van metaalbewerking. We hebben ons bedrijf zo ingericht dat we diverse werkzaamheden kunnen uitvoeren en zeer klant gericht kunnen werken.

Dat betekend dat we de meest uiteenlopende opdrachten uitvoeren. Zoals het maken van speciale meubels voor nieuw in te richten winkels en restaurants. Het uitvoeren van RVS laswerkzaamheden

of het geheel met de hand vervaardigen van stalen poorten en deuren.

Boven onze werkplaats bevindt zich een showroom. Waar we diverse handgemaakte deuren en smeedwerk hebben staan. Zo kunt u zien dat alles hier nog met de hand gemaakt wordt.

maak een afspraak

Industriële ramen & deuren

Is een onderdeel van IJsbrandy Siersmeedwerk.
 

bezoek de website

Contactgegevens

Buitendijks 4
3356 LX  PAPENDRECHT

Telefoon 078 - 61 59 090
Of stuur ons een e-mail

Scroll naar boven